Валери Симеонов: Москов е най-успешният министър от това правителство

В лицето на министър Москов имаме успешен министър, може би най-успешният в сегашния кабинет. Той тръгна срещу статуквото, решително съкрати голяма част от "кражбите в НЗОК". Това заяви съпредседателят на парламентарната група на "Патриотичния фронт" пред БНТ.

Симеонов не намира основания за поискания вот на недоверие към правителството. Той е спокоен, че  хората,  които следят политиката, са наясно с това.

Лидерът на НФСБ обоснова симпатиите си към Москов, като обясни, че неговите реформи обхващат процеси, които досега са били оставени на автопилот. Депутатът очаква да се повиши качеството на здравните услуги и допълни, че ако здравният министър успее да довърши започнатото, резултатът ще е положителен.

В подкрепа на своя колега, Валери Симеонов отчете липсата на дефицит в НЗОК за 2015 г., както и факта, че Москов е успял да се противопостави на честите посегателства срещу екипите на Бърза помощ. Съпредседателят на ПФ обоснова въвеждането на готвената идентификация с пръстов отпечатък за ползване на здравни услуги, с твърдението че това ще ограничи кражбите в аптеките.

снимка: Фокус
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар