Сирия: Толерантността към тероризма доведе до атентатите в Брюксел

Сирия заяви, че нападенията в Брюксел са "неизбежен резултат от погрешните политики и толерантността към тероризма", и призова за международни усилия за борба с това явление, предаде Ройтерс, цитирана от Дарик.

"Сирия, която от пет години се бори с такфиритския тероризъм, подновява призива си за обединяване на всички искрени международни усилия за борба с опасността от тероризма", каза източник от външното министерство, цитиран от агенция САНА.

По думите му нападенията са последица от това, че някои страни "описват терористичните групи като умерени".

Според сирийското правителство всички въоръжени групи, които водят борба за сваляне на президента Башар Асад, са терористи. Западните противници на Асад определят "Ислямска държава" и Фронта Ан Нусра като терористични организации, но казват, че много сирийски бунтовници принадлежат към умерени фракции, припомня Ройтерс.

Сирийската опозиция, представена на мирните преговори в Женева от Висшия комитет за преговорите (ВКП), решително осъди атентатите в Брюксел, посочва ТАСС.

"Със свито сърце узнахме днес за тези безмилостни нападения в Брюксел", заяви говорителят на ВКП Салем ал Муслад.

По думите му "ВКП и сирийският народ са солидарни с белгийския народ". "Светът трябва да остане единен, за да победи тероризма", каза той.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар