Шефът на предизборния щаб на Тръмп арестуван заради малтретиране на репортерка

Ръководителят на предизборния щаб на кандидата за президентската номинация на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп е бил арестуван във Флорида и му е повдигнато обвинение във физическо малтретиране. Това сочат данни на полицията, цитирани от Ройтерс и Дарик.

По данни на полицията в град Джупитър, Флорида, 42-годишният Кори Левандовски, е обвинен, че преднамерено е сграбчил и предизвикал охлузвания по горната част на ръката на Мишел Фийлдс, репортер на консервативния новинарски портал "Брайтбарт", против волята й. Това е станало на пресконференция на предизборно събитие на Тръмп на 8 март.

"Господин Левандовски е напълно невинен", се казва в разпространено от щаба на Тръмп изявление. "Той няма да се признава за виновен и ще се яви пред съда. Напълно е уверен, че ще бъде оправдан."

Едновременно с това полицията разпространи видеозапис от случилото се между Фийлдс и Левандовски. За разлика от предишни клипове, разпространени от други медии, които също са имали представители на пресконференцията, на новия запис няма хора, закриващи видимостта.

На показаното от полицията видео се вижда как репортерката върви до Тръмп и после Левандовски я сграбчва за горната част на ръката и я дърпа назад.

Митингите на Тръмп в САЩ бяха белязани от кавги и физически стълкновения между протестиращи и негови поддръжници или охранители, отбелязва Ройтерс. Левандовски е с обвинение за леко физическо малтретиране, което законодателството на щата Флорида дефинира като преднамерено докосване или удряне на някого против волята му.

При първо провинение законът предвижда максимална присъда от една година лишаване от свобода или глоба в размер на 1000 долара.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар