Радев с обръщение към нацията за изборите в неделя

"Нека всеки, който милее за България, както тук, така и далече от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще на 14 ноември", призова президентът Румен Радев в обръщение към народа по повод предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за Народно събрание на 14 ноември, направено в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

"В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окаже влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас", каза президентът.

По думите му, мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани.

"Но изборите са тъкмо обратното: възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви. Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност. И колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия", посочи Радев. 

Той припомни, че изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство.

"Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения. Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес. Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат", каза още настоящият държавен глава. 


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар