Путин: Икономика се оправя не с печатане на пари, а с промишленост и селско стопанство (Видео)

Главна задача на държавата е как да обезпечи притока на инвестициите в страната и да вдигне приходите на руснаците.

Целта за преодоляване на вътрешната криза е не да печатаме пари, както много хора казват, а да променим структурата на икономиката. Това е пътят, по който сме тръгнали. Вървим към засилване на промишлеността и експорта на продуктите от селското стопанство. Затова и направихме така, че да засилим присъствието на селското стопанство на родния пазар за сметка на вноса. Това е трудно. Усеща се по джоба на хората, но това е временно. Вече има ръст на заетите в селското стопанство и приходите. Това коментира  Владимир Путин в първите минути от поредното 14-о пряка линия, в рамките на която народът пита, а президентът отговаря.

Не един и двама зрители се включиха, за да се оплачат, че на рафтовете в аптеките стоят само вносни, скъпи лекарства, които са недостъпни за обикновения руснак. "Те буквално ни ограбват", жалят се хората.

Не смятам, че на рафтовете стоят само вносни медикаменти, те са изложени, но има и много по-евтини техни заместители. Държавата се стреми към умерен контрол на цените. Проблемът е, че производителите се борят с този ценови контрол и казват, че ръстът на лекарствата не е достатъчен, за да оцелеят. В тази връзка има два варианта - или държавата да субсидира производителите на лекарства, или да пусне цените да вървят нагоре, коментира Путин.

Източник: Petel.bg

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kv3tcDiHMWI[/embed]


Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар