Петков: Ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, този парламент няма как да продължи

Няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства. Това е не само предупреждения, а призив, че те вкарват огромен риск в политическата система. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков  в кулоарите на парламент.

„Използването на плаващото мнозинство с ДПС и „Възраждане“ е проблем за нас“, подчерта Петков.

Поводът за коментара на Петков е вчерашното заседание на правната комисия, където не се състоя изслушването на министъра на правосъдието Атанас Славов. То беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Възраждане“.

Според Петков това е свидетелство за много притеснителна тенденция. От една страна кой се страхува от изслушването на правосъдния министър заради подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов, „от която цялото общество е настръхнало“, попита съпредседателят на ПП-ДБ.

„Защо ГЕРБ-СДС използва алтернативни мнозинства, за да блокира важни за обществото неща“, каза Петков и добави: „Използването на плаващото мнозинство с ДПС и „Възраждане“ е проблем за нас“, подчерта той.

Според него няма проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, „за да могат да контролират правителството в първата ротация“. По-големият страх на ПП-ДБ е колко от тези комисии ще отидат, например, във „Възраждане“. Петков е доволен, че комисията по европейски въпроси не е дадена на тях, защото „“Възраждане“ дори не стават, когато се изпълнява европейският химн.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар