Горчивият Путин!

Все по-често се замислям защо Владимирович приседна като горчив залък в широкото алчно гърло на Запада. Този залък заседна и дори едри глътки уиски, бира и скъпи френски вина не могат го помръдна. Започвам да мисля, че причината е в прецизните готварски способности на бащата на Путин, който е бил личен готвач дори на елита на стара и нова Русия. Даже на Йосиф Висаринович Сталин. Да се приготвят точните продукти, точните подправки, да се разходва точно време за ястието и накрая да се сервира в най-мил естетичен вид – очевидно това е умение за истински майстор-готвач, а не за полуфабрикатите, които ни показват нашите родни телевизии. Да, да се научиш да готвиш като за Цар и Генерален секретар – пък може и на ООН – не става за ден-два, а след сериозна школовка и още по-сурова практика. Затова Владимир Владимирович дълго се е подготвял в Дрезден, в Лайпциг, в Санкт Петербург, в  Москва, че напоследък и в Сочи. Не е никак случайно, че той приготви на чичко Сорос и на не особено талантливия му готварски екип "Сочна пържола по Донбаски", "Крим а`лангле – сюрприз", "Млечна супа по сирийски", "Фино смляна картофена салата по южноамерикански", "Патица с ориз за 70-годишнината по пекински", "Мелба по севернооморски-2" и за последен вкус – "Турско кафе по московски". Несвикналите на не ГМО-ястия западни вкусове бяха така изненадани от новите гозби на руснака, че дори най-вкусните им загорчаха – от устните, езика и небцето, та чак до стомаха и голямото черво. Подправките на Путин бяха "Калибър", "СУ-хх", "МИГуу" и "Зет-космическа мешана сол". Във Вашингтон, Париж и прежде великия Лондон дълго се чудеха да преглътнат ли новото лукс-меню, или да останат гладни, докато едни чаршафосани човечета не им сервираха "Баране-клатене по кьолнски", "Печен дивеч по парижки –вкл шарлебдовски", а и "Брюкселско зеле с АК-47" – около 30-ина парчета последното. А пък руските "прости" речи вече си имат своите московски и по цяла Русия добри и отлични ресторанти, с прекрасни руски родни продукти, а не борш по елцински и горбачовски. Хранените хора на Обама, Камерън и Оланд се развикаха към господарите си: "Осанна за Путин, на Голгота Вам." При това чеченците, сирийците, латиноамериканците, африканците, унгарците, че и холандците тия дни завикаха по Youtube, чрез урни и всякакви нови дигитални устройства, че искат за свой гуру-готвач Путин, а не прашасалите от употреба Далай Лама, Кончита Вурст, както и Би Би Си, Си Ен Ен и прочие безвкусни, червиви и доскучали подправки. Обама, ЦРУ, западните корпоративни ченгета и босове се втрещиха от заседналата им кост-путинка в кривото гърло. Работата в момента е толкова комплицирана, да му се не види – нито могат да преглътнат, нито да извадят костта обратно. Едновременно цайтнот и ни напред-ни назад! Тези водачи на западното елитно готварство знаят, че Володя има и ядрена манджа в Сибир, под морското равнище в океаните, над атмосферата над тях, та не смеят да предложат на народите своето модерно неоястие: ПРО-разслабително. Тюхкат се над своите Евро и $-с, четат и препрочитат новоизлюпените качинсковци, бойковци, грибаускайтевки и прачие безсолни салати, ама народите им все повече си падат по китайска и руска кухня. Какво да се прави: О, времена, о, нрави! Още преди 20 и повече века са казали тази фраза суперготвачите на древността - римляните! rodinabg.com Димитър Кунев


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар