Ексклузивно! Русия обяви, че затваря офиса на ООН по човешки права в Москва

Руските власти заявяват, че офисът на ООН по човешки права в Москва затваря, след като най-високопоставеният представител на Обединените нации е изпитал опасения, че руското правителство ще окаже натиск върху публични дебати в Русия, съобщи ABC News.

Руската дипломатическа мисия в Женева потвърди, че е получила доклад от руската агенция РИА Новости, в който се съобщава, че е взето решение за прекратяване на мисията в Москва.

Посланик Алексей Бородавкин бе цитиран в своето изказване, че Бюрото вече е помогнало да се създадат институции за защита на човешките права в Русия и "ние не виждаме нищо извънредно" в затварянето му.

В четвъртък оглавяващият офиса на ООН по защита на човешките права Зеид Раад ал-Хюсеин изрази загриженост, заради „сигнали“, че Русия може би ще затвори бюрото на нейна територия. През януари наблюдатели към офиса за защита на човешките права  са се жалили във връзка със „зловещ обрат“, във връзка с предприетите от руското правителство мерки при публични дебати.

Превод за СПЪТНИК: Атанас Георгиев
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар

Stefan Tcholakov
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА СРЕЩУ ДРУГАРЯТ ПРЕСТЪПНИК БОЙКО БОРИСОВ И ЮДЕЙСКА МАФИЯ ЛИ СА? - http://www.blitz.bg/index.php?news=399120#commentsform - Vasil Nichev · Каква стана тя? Нали воюваме срещу ИДИЛ? Откъде там, производство на Сопот? Значи за Сирия ЕМБАРГО - за джихада оръжие! Срам за правителството ни! После питаме - откъде бежанците? - Bebo Dedov · С подписа на бб се изнасят оръжие и боеприпаси за забранена държава.. Спрямо устава на ООН бб го очаква доживотен затвор.. Отделно осъден вчера за убииството на чората от хага, отделно осъждан в чехия за кражба на коли... Спрямо делата- осъждан и е премиер... - Angel Ahgelov Каква Сирийската освободителна армия??? Тази армия се командва от сащ !!! Бойко Тиквата пак се е постарал да бъде предател на БЪЛГАРИЯ !!! - Anatoli Madjarov · Ама ние не нарушаваме ембаргото. Не продаваме на Сирия, а на нашите "съюзници" от С. Арабия. https://www.almasdarnews.com/article/saudi-arabia-buying-millions-of-dollars-worth-of-bulgarian-weaponry/