Доналд Туск: Балканският маршрут за транзит на мигранти в ЕС вече е закрит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви след срещата на европейските лидери с турския премиер, че "дните на нередовна миграция в Европа са приключили", предаде Ройтерс. Турският премиер потвърди, че Турция ще приема обратно нередовните мигранти, заловени в турски води, каза той. Вече няма път към Европа за хора, които просто търсят по-добър живот, посочи Туск и добави: "Балканският маршрут за транзит на мигранти в ЕС вече е закрит".

Председателят на Съвета каза, че ЕС и Турция са съгласували основните принципи за решаване на миграционната криза. По думите му ЕС е готов да ускори изплащането на обещаните на Турция 3 млрд. евро и да активизира процеса на либерализиране на визовия режим за турски граждани и преговорите за приемане на Турция в ЕС. Туск подчерта, че лидерите на ЕС са изтъкнали на срещата си с турския премиер, че не могат да останат безразлични пред погазването на свободата на словото и на печата по повод действията на турските власти към опозиционния вестник "Заман".

Източник: Дарик
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар

Stefan Tcholakov
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА СРЕЩУ ДРУГАРЯТ ПРЕСТЪПНИК БОЙКО БОРИСОВ И ЮДЕЙСКА МАФИЯ ЛИ СА? - http://www.blitz.bg/index.php?news=399120#commentsform - Vasil Nichev · Каква стана тя? Нали воюваме срещу ИДИЛ? Откъде там, производство на Сопот? Значи за Сирия ЕМБАРГО - за джихада оръжие! Срам за правителството ни! После питаме - откъде бежанците? - Bebo Dedov · С подписа на бб се изнасят оръжие и боеприпаси за забранена държава.. Спрямо устава на ООН бб го очаква доживотен затвор.. Отделно осъден вчера за убииството на чората от хага, отделно осъждан в чехия за кражба на коли... Спрямо делата- осъждан и е премиер... - Angel Ahgelov Каква Сирийската освободителна армия??? Тази армия се командва от сащ !!! Бойко Тиквата пак се е постарал да бъде предател на БЪЛГАРИЯ !!! - Anatoli Madjarov · Ама ние не нарушаваме ембаргото. Не продаваме на Сирия, а на нашите "съюзници" от С. Арабия. https://www.almasdarnews.com/article/saudi-arabia-buying-millions-of-dollars-worth-of-bulgarian-weaponry/