Борисов се отказва от имунитета си

Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет, това обяви самият той пред журналисти в Народното събрание и уточни, че е разговарял с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. 

"В България ако някой не ми спомене името, то се оказва, че не е значим. И тук виждам и нашите некоалиционни партньори, и нашата неопозиция. Затова разговарях с парламентарната група днес, все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидно направеното от тогавашния главен прокурор срещу мен, но аз вярвам на българския съд и прокуратура. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите решенията. Това може да пуснете в новините - ще си дам имунитета", посочи Борисов.  

Малко по рано той заяви пред журналисти, че имунитетът му го дава българския народ, слагайки го "на първо място на избори и в социологически агенция, и като политическа личност" и беше категоричен: „на съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам".

По думите му вчерашното изявление на бившия главен прокурор показва, че всичко, което е направил в последните си дни, е било в подготовка на неговия политически проект. Вчера Иван Гешев обяви в близо едночасово живо включвате във фейсбук, че създава гражданско движение „Справедливост за България“ и посочи, че ще е основано на националното достойнство, християнската етика и българските традиционни, семейни ценности.

"Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ни като мечки по прокуратурите, но в единия случай ме питаха дали съм чел в. "Марица" и сп. "Лайфстайл" и какво съм имал предвид като съм казал, че след 5 години ще се оженя, а аз се шегувах с медиите. Но по-страшно беше във ВКС, където дойдоха трима прокурори да ми зададат въпрос защо съм поискал оставката на Гешев. И в този разговор зададох елементарен въпрос: "вие президента Радев викахте ли го?", защото той първи поиска оставката, Христо Иванов викахте ли го - не, Кирил Петков - не, Асен Василев - не, Атанас Атанасов - не, Корнелия Нинова-  не, Слави Трифонов - не, а защо ме викате мен”, посочи Борисов.

По повод появилите се вчера съобщения за евентуално посещение на украинския президент Володимир Зеленски в България, Борисов заяви, че това би било добър знак за демократичната общност в България, препотвърждаване на евроатлантическите цели и признание за всичко, което правим последните месеци. "Ако има такава визита, ще се видим с него", каза той. 

"Има две теми, които много ме притесняват. Каховка може да няма поражения, но проблемите с АЕЦ „Запорожие“, които излязоха от разговора между Зеленски и Макрон – това е най-голямата ядрена мощност и ядрена бомба в Европа. Световната общност трябва да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба", допълни лидерът на ГЕРБ.

http://dariknews.bg


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар