Борисов: Няма да си дам доброволно имунитета

Бойко Борисов заяви, че няма да си даде доброволно имунитета. Софийската градска прокуратура предложи вчера на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета на лидера на ГЕРБ. Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление.

"Аз две години бях без имунитет. Категорично няма да си го дам доброволно сега, защото трябва да си сляп, за да не видиш какво се случва в момента", заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Борисов и уточни защо: „Бих започнал от вчера - дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души, или за изтичането на секретна информация. Защо вчера? За да няма правителство“. 

„От месеци повтарям, че трябва да има редовен кабинет. Говорихме за кабинет от 3,6 месеца, експертен. Днес пак ще се видим с ПП-ДБ, защото хаосът в държавата е тотален. Съдебната реформа си има цена - от 2009 г. такава няма. В момента, в който ние приехме закона, в който да има контрол над главния прокурор, изведнъж нещата се раздвижиха със страшна сила. Започнаха атаки по ПП, за да се блокират всякакви разговори”, посочи още лидерът на ГЕРБ.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар