1000 лв. еднократна помощ за пребития от роми войник гласува ОбС "Марица"

С пълно единодушие Общински съвет „Марица“ реши да отпусне еднократна парична помощ от 1000 лв. за ефрейтор Валентин Димов от с. Войводиново, който бе пребит от роми, съобщи Дарик. Предложението за финансовата подкрепа на семейството с 2 малки деца бе направено от общинската съветничка Мария Николова от с. Войводиново. Припомняме, че на Богоявление двама братя на 17 и 21 години нанесоха побой на военния, който вече 12 години служи в 68-ма бригада „Специални сили“. Димов е бил на 3 мисии извън граница, награждаван е многократно. Междувременно днес няколко семейства са били забелязани да си изнасят багажа от къщите от ромската махала във Войводиново. Част от тях се настаняват при близки и познати, други излизат на квартири. Още оня ден са издадени 16 констативни протокола от община Марица, като 15 от тях са за опасни постройки, които ще бъдат съборени. Кметът Димитър Иванов каза, че ако днес бъде намерена фирма, още утре събарянето на бараките ще започне.
Продължават огледите на администрацията, която описва сградния фонд. Много от къщите ще бъдат обявени за незаконни, но при тях има възможност за обжалване.
Довечера от 18.00 часа е третият поред протест на жителите на пловдивското село. Засиленото полицейско присъствие ще се запази.Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар