Първите изгодни пакети за почивка по морето за великденските празници

Двуцифрен ръст на пътуванията на българите в чужбина, но и на чужденците у нас, отчита Националната статистика за февруари спрямо същия период миналата година.

Най-често сме пътували за посещения на културни и спортни събития, обучение и почивка. Намалели са пътуванията със служебна цел.

Какви са нагласите за предстоящите топли месеци?   

  

Стела Божидарова има влог за пътешествия и обича да пътува, но последните години съобразява почивките с детето си.

"През лятото искаме да посетим Белград и есента Тайланд за повече време – да милва тигри, да гушка слонове, да плува с делфини“, споделя Стела.

Предпочитаните дестинации са различни, но преобладават тези в Европа, казва Кети Иванова, организатор екскурзии, туристическа фирма.

По данни на туроператори се увеличават и пътуванията с автобус – както в чужбина, така и из страната. Все повече избираме по-дълги екскурзии. Така може да спираме по-често и да обикаляме повече места.

А чужденци идват по Черноморието не само лятото, но най-често от близки държави. 

"Този март, който измина, в пълен контраст на това, че летище Бургас беше затворено за по-голямата част от месеца, имахме огромна част резервации“, отчита Венцислав Япаджиев, управител на хотел.

"Очакваме ръст на полски пазар, чешки пазар, немски. Повечето статистики сочат, че 2024 и 2025 са годините, в които туризмът се възстановява“, казва Деляна Цонева от бургаската регионална туристическа камара.

Първите изгодни пакети за почивка по морето са още за великденските и майските празници, предава bTV.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар