Зверски задръствания на Аспарухов мост изключиха район Аспарухово от Варна (обновена)

След ежеседмичните водопроводни аварии, заради които аспаруховци по цял ден нямаха вода, Община Варна поднесе поредната си претоплена гозба на жителите на района.

Днес Лиляна Павлова дойде в Морската столица, за да даде старт на ремонта на Аспарухов мост - една от най-важните пътни артерии в града. И след Павлова - потоп.

Заради необмислените "маневри" на "Умните Глави" на Община Варна, кварталите Аспарухово и Галата, както и местностите Боровец и Ракитника, са изолирани от останалата част на града.

7 месеца минаха, откакто бе обявено за пореден път в предизборната кампания на ГЕРБ, че Аспарухов мост ще бъде ремонтирант ( с 35 млн, а не с 5, но както и да е).

Нима за 7 месеца големците на града, които би трябвало да се грижат за добруването на варненци, не можаха да измислят как да реегулират движението по моста, по такъв начин, че да не създават задръствания?

Аспаруховци са гневни. И как няма, след като им отнема повече от 50минути да преминат моста? За да стигнат не до Шумен или Девня, а за да се доберат до центъра на Варна! ДО ЦЕНТЪРА! А все още не е час пик...

Жителите на района си спомниха и за обещанията за втори мост между квартал Аспарухово и централната част на Варна. Те създадоха група във Фейсбук Варна иска втори Аспарухов мост и заявиха исканията си за изпълнение на проекта.

 Май е по-добре район Аспарухово да стане част от Бургас. Тогава нещата ще вървят, както трябва.

Варна - най-добрият град за живеене в България! Ако не вали и ако няма ремонти...

Толкова ли им е трудно на общинарите да си напрегнат мозъка и да измислят вариант, в който хем да ремонтират града, хем да не тормозят жителите му? Явно и за сегашните това е твърде сложна задача.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар

Denny
Мостът ще се ремонтира за 37 млн. лв., беше съобщено, че ще се ремонтира на етапи, първият от които е за 5 млн. лв., моля, уважаеми "журналисти", след като публикувате информация бъдете по-добре информирани и не създавайте излишни конфликти !