Зов за помощ

Здравейте приятели, писал съм сериозни неща и дивотии, но ако ви моля да прочетете нещо изцяло, това е то. Ще го пусна и в двата ми профила, причината е че след блок на стария ми профил, създадох този и всъщност се запознах с много нови и стойностни хора. Така че, ако видите този пост и на другия ми профил, игнорирайте единия.

Така…някои приятели знаят а някои не, че сина ми беше диагностициран с 5см Краниофарингеом в мозъка в началото на миналата година, за щастие доброкачествен тумор (доколкото това може да е щастие, но аз въпреки всичко съм благодарен). Та, сина ми беше на секунди от хидроцефалия, ослепяване, мозъка му беше пълен с вода, разстроени хормонални функции и т.н. Няма да се спирам на детайли през какво минава родител в подобна ситуация, но факта е, че след инфарктна пет и половина часа операция, беше спасен на ръба от брилянтния професор Енчев и екипа му в болница Св. Марина-Варна.

За жалост, част от тумора не можа да бъде премахната поради срастване с мозъчна тъкан, така че си остана там като миниатюрна почва, т.нар. фиброзна тъкан за потенциално развитие на бъдещи такива. Едно от състоянията, които Никола разви „благодарение“ на тумора е т.нар. Инсипиден диабет, който се характеризира с по-голямо отделяне на течности от организма в сравнение с приемането им. Беше проведен консулт между Отделение по лъчетерапия и Ендокринология и взето решение за провеждане първо на хормонално лечение, като аргумента беше, че лъчетерапията трябва да изчака, тъй като може да да увреди необратимо мозъчни тъкани заради настъпилата дехидратация.

В резултат обаче, това изчакване от 5 месеца, докато се провежда хормоналното лечение, (което още продължава) доведе до формирането на нов 3.5см тумор. Лъчетерапията все пак беше проведена, като сравнението на предпоследния и последния ядрено магнитен резонанс показа, че 3.5 сантиметровия е спрял да расте. Също така обаче показа, че се е появил нов, който в началото на годината беше само 9мм. Но това беше в началото на годината.
Какво се случва в момента в главата на Никола е неизвестно а в България системата е така устроена, че той оттук нататък е поставен в наблюдение на всеки 6 месеца и ще се действа при свършен факт, според показанията на всеки следващ резонанс. Поради появата на новия 9мм тумор изместиха следващия ЯМР от 6 на 3ти месец от последния, така че следващия ЯМР не насрочен сега през Април.

Както и да е, взетото решение е да се действа превантивно, нямам намерение да ми се съобщават новини в стил „Това е положението“. След няколко запитвания в реномирани клиники, получих оферта от болница Аджъбадем в Турция за операция на стойност от 39 100.00 евро. Операцията ще бъде извършена от проф. Мехмед Йозек, който е световно име в педиатричната неврохирургия. По събирането на сумата работя от известно време, като близки мои приятели и хора, които не познавам се отзоваха с готовност, но все още сме далеч от крайния резултат.

За целта регистрирах и фондация в името на Никола с безценната помощ на адвокат Nona Keranova , на която аз съм изпълнителен директор. След като Никола се излекува, което е без съмнение, фондацията ще продължи да работи и да се развива, като в целите и е заложено да информира, подпомага и финансира лечение и рехабилитация на деца с това и подобни генетични, онкологични, ревматични, хронични и други заболявания.

Една приятелка веднъж ми каза, че помагайки, човек спасява преди всичко душата си и лично аз смятам да посветя огромната част от времето си и усилията си точно на това.

Да завърша този дълъг пост…ще бъда благодарен на всеки, който има желанието и възможността да помогне в посока събиране на споменатата сума за лечението на сина ми.
Можете да го направите, ползвайки следните детайли:
✔️ Бенефициент: Фондация Мисия Живот
✔️ Банка: Първа Инвестиционна Банка
✔️ IBAN: BG53FINV91501017599400
✔️ BIC: FINVBGSF
✔️ Основание: Дарение Никола Манев
Валутата на сметката на фондацията е в Български лева, няма значение в каква валута ще бъдат преведени, банката ще ги конвертира в BGN по курса си за деня.

Предстои да бъде регистриран Revolut и Paypal на името на фондацията, като ще бъдат налични най-вероятно до петък.
Благодаря ви и ви желая лека вечер!


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар