Започна разпитът на Динко в бургаската полиция, 50 скандират в негова защита

Преди минути ямболлията Динко Вълев, който стана известен с това, че сам задържа група сирийски бежанци на 14 февруари, влезе в сградата на Областната дирекция на МВР в Бургас, предаде 24 часа.

Той е призован на разпит във връзка с предварителна прокурорска проверка на Районна прокуратура-Средец. От прокуратурата потвърдиха, че има проверка, започнала на базата на сигнал, но не конкретизираха за какъв сигнал точно става дума.

"Не ми пука за Хелзинкския комитет", заяви самият Вълев пред "24 часа". Той потвърди, че разпитът му е именно във връзка с оплакване на известната организация.

Още час преди обявеното начало на разпита - 13 часа, около 50 привърженици на Вълев се събраха на бул "Христо Ботев" пред сградата на Областната дирекция на МВР. Те носят плакати и развяват трикольора, като скандират "Със сърце и душа за България" и "Долу ръцете от Динко".

В групата преобладават млади мъже, но има и няколко жени, които смятат че трябва да подкрепят ямболлията, защото направил това, което е необходимо.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар