Януарий Вичев с отворено писмо: Извадете договора, сключен с "Лафка" във Варна!

Както е видно от текста който съм прикачил преди близо два месеца (11.01.2016г.) писмено поставих въпроса към управляващите на гр. Варна, относно веригата "ЛАФКА", която превзе нашия град през няколко метра на всички ключови места около спирките, въз основа на някакъв предполагаем концесионен договор за продажба на вестници, като до момента отговор нямам, в мен и гражданите на Варна буди притеснение, че там се осъществява една огромна хазартна дейност, продава се вино, твърд алкохол, бира, цигари, тютюн и т.н., до всеки обект има разположени (особено в летния сезон) 4-5 огромни хладилници и фризери, които затрудняват придвижването и по без това тесните тротоари, особено на инвалиди и майки с колички !

Важно за всички варненци според мен е какво в крайна сметка влиза в общинската хазна от тези сигурно стотици търговски обекти превзели града ни, доколко отговаря на законна тази дейност и дали не се затруднява придвижването на гражданите около тези обекти ?!

Настоявам в ресорната комисия и Общинския съвет да се представи публично и да се разгледат параметрите на договора на "ЛАФКА" с община Варна !

Всякакво бавене и протакане от страна на управляващите от ГЕРБ относно даване на публичност по този въпрос поставя въпроси има ли нещо което да е притеснително в тази концесия и КОЙ #? спира и не иска тази публичност в община Варна !?

ДО Г-Н ТОДОР БАЛАБАНОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНА

ДО Г-ЖА МАРИЦА ГЪРДЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПК „ТЪРГОВИЯ,ТУРИЗЪМ И РЕКЛАМНА ДИЙНОСТ „

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ ЯНУАРИЙ ВИЧЕВ - ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК

УВАЖАЕМИ Г-Н БАЛАБАНОВ, УВАЖАЕМА Г-ЖА ГЪРДЕВА,

СЛЕД РЕДИЦА СРЕЩИ И РАЗГОВОРИ ПРОВЕДЕНИ С ГРАЖДАНИ НА ГР.ВАРНА СЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗА СКЛЮЧЕНИЯ ДОГОВОР МЕЖДУ ОБЩИНА ВАРНА И ТЪРГОВСКАТА ВЕРИГА „ЛАФКА“.

ТОЗИ ВЪПРОС БЕШЕ ПОВДИГНАТ В ПК „ ТЪРГОВИЯ И ТУРИЗЪМ „ ПРЕЗ МИНАЛИЯ МАНДАТ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НО НЕ БЕШЕ РАЗГЛЕЖДАН. ВЪПРОСТНИЯ ДОГОВОР ВЪЛНУВА ВАРНЕНСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И СЧИТАМ , ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ДОБРЕ ТОЗИ ДОГОВОР ДА БЪДЕ РАЗГЛЕДАН И ОБСЪДЕН В ПК „ ТЪРГОВИЯ И ТУРИЗЪМ „ НА ЕДНО ОТ СЛЕДВАЩИТЕ ЗАСЕДАНИЯ НА КОМИСИЯТА.

ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ СЕ ДАДАТ МНОГО ОТГОВОРИ НА ПОСТАВЕНИТЕ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ СЪС ДОГОВОРА И ЩЕ СЕ ЗАЩИТЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБЩИНА ВАРНА И НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ.

С УВАЖЕНИЕ : ЯНУАРИЙ ВИЧЕВ 11.01.2016 Г.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар