Второкласници качват свое домашно порно в интернет, а деца в детската градина заснемат и гледат порно

12-годишна прави „тройка“ с две момчета, алармира Ева Жечева, шеф на Агенцията за закрила на детето

И българчета последваха ромите ...

Второкласници качват свое домашно порно в интернет. Кошмарът набира все по-голяма сила и достига застрашителни размери, алармира Ева Жечева, шефка от Агенцията за закрила на детето, която взе участие в заседанието на парламентарната комисия за младежта и спорта. Една от точките беше свързана именно с опасността, която дебне децата в интернет пространството, коментира big5.bg

От Националния център за безопасен интернет пък съобщиха, че имали сигнал, в който се казвало, че деца в детската градина се събирали, за да заснемат и гледат порнографски материали. Оказало се, че той е верен.

По думите на Жечева според изготвени доклади децата вече се развивали сексуално на много по-ранна възраст, като границата постоянно се понижавала. В комплект с това, че вече всяко дете има достъп до интернет у дома и през телефона, клиповете ставали все повече. Проучвания показвали, че у нас 86 процента от детското домашно порно е заснето с уебкамерите от компютрите им вкъщи. Децата, които се виждат на разпространяваните в интернет кадри, са предимно под 15-годишна възраст. Някои от тях са сами на видеата, а други са с партньори. Интересен факт е, че над 90 процента от кадрите били заснети от момичета.

Всичко започнало, след като едно от хлапетата показало порно на телефона си, което събудило интерес и у останалите малчугани. От Националния център за безопасен интернет попаднали и на видео с невръстно момиче, което прави тройка с две момчета. Децата били на не повече от 12 години. Впоследствие клипчето било използвано, за да се изнудва детето и сексуалните контакти с хлапетата да продължават.

 ГДБОП, които се занимават с компютърните престъпления, свързани с деца, съобщиха, че правят всичко възможно да блокират подобно съдържание в нета. Това ставало обаче със съдействието на интернет доставчиците, които го правели на доброволен принцип. Когато пък ставало дума за клипчета, заснети с цел изнудване от възрастни, тогава неминуемо се стигало и до арести и обвинения. Заловените педофили от ГДБОП, действали у нас, са над 20.

Наблюдавала се и тенденцията чужди педофили да идват в България, да снимат порно с деца и да го разпространяват в цял свят. Вече двама англичани са задържани за тези гнусни престъпления.

Източник: avantage.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар