Връчиха наградите на Община Варна на здравни работници по повод празника им

В навечерието на Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници – 7-ми април, бяха раздадени традиционните награди на Община Варна. Плакетите бяха връчени от кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев по време на тържество в Юнашкия салон, организирано от общинска дирекция „Здравеопазване“, съобщава Дарик.
 „Чест и удоволствие е за мен да бъдем заедно в навечерието на Вашия професионален празник. Благодаря Ви за всеотдайността, за грижите, за търпението, с което работите. Осъзнавам трудностите, пред които е изправен секторът, но Ви уверявам, че в наше лице имате коректен партньор. И когато се налага, може да разчитате на нашата подкрепа, дори за това да са нужни тежки решения“, обърна се към медиците кметът Иван Портних.  Поздравления към тях отправи и областният управител Стоян Пасев.
„Много е тежко времето, в което живеем, защото сякаш загубихме чувството си за достойнство, за уважение и най-лошото е, че свикваме с това. Къде са ни лекарите? Всяка година много от тях заминават в чужбина. Къде са ни специалистите по здравни грижи? Иска ми се да върнем за тях старото име „милосърдна сестра“, защото това е същината на работата на тези хора. Но как може да си милосърден към някого, когато към теб са безжалостни? Къде са ни добрите взаимоотношения и уважение между лекар и пациент? В това тежко време да се намери институция, която да оцени твоята работа и да ти каже искрено „благодаря“ – това е много ценно  за нас, защото не го чуваме напоследък. А това е достатъчно и ни дава сили да стоим тук  и да работим за града си. Г-н кмет, г-н областен управител – благодаря Ви, че ни казахте „благодаря“, заяви проф. Радослав Радев, председател на БЛС – Варна.
Тази година номинациите за награждаване с плакет са определени от съсловните организации и от различните институции в здравеопазването. Призове получиха: -Д-р Румен Евгениев Христов, началник на отделение “Детска хирургия” към МБАЛ “Света Анна” АД, категория „Лекари, работещи на територията на община Варна“; - Проф. д-р Цветан Любенов Тончев, д.м., началник на Клиниката по лицево-челюстна хирургия към УМБАЛ "Света Марина" ЕАД - гр.Варна, категория „Лекари по дентална медицина, работещи на територията на община Варна“; - Магистър-фармацевт Свобода Радомирова Ралева, преподавател в Медицински колеж – Варна, категория „Фармацевти, работещи на територията на община Варна“; - Екипът на Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“, категория „Преподаватели от медицински учебни заведения на територията на община Варна“; - Д-р Жанина Йорданова Иванова, Районен център за трансфузионна хематология – Варна, категория „Здравни работници от Районния център за трансфузионна хематология – Варна“; - Д-р Диян Драганов Железов, Център за спешна медицинска помощ – Варна, категория „Здравни работници от Центъра за спешна медицинска помощ- Варна“; - Живка Илиева Нейкова, медицинска сестра в Мултипрофилно спешно отделение към МБАЛ "Света Анна" , категория „Професионалисти по здравни грижи, работещи на територията на община Варна“; - Д-р Елена Георгиева Генева, зам.-директор на Регионална здравна инспекция – Варна, категория „Служители от Регионална здравна инспекция – Варна“; - Д-р Мариянка Андреева Агапова – лекар в ОУ “Добри Чинтулов” и ДГ №32 “Моряче”, категория „Здравни работници от детско и училищно здравеопазване - на община Варна“; - Дияна Иванова Димова, медицинска сестра към детско и училищно здравеопазване на Община Варна, ДГ №26 “Изворче”, категория „Здравни работници от детско и училищно здравеопазване на община Варна“;
Гости на тържеството бяха проф. д-р Радослав Радев – председател на Български лекарски съюз – Районна колегия Варна; Магистър- фармацевт Рада Пехливанова – председател на Управителния съвет на Регионална фармацефтична колегия–Варна; Кичка Димитрова, зам. – председател на УС на РК на БАПЗГ – Варна; Марин Дунов зам.- председател на Регионалната колегия на Съсловната организация на зъботехниците в България; Д-р Янко Станев – заместник-председател на Общински съвет  – Варна; Доц. Антоанета Цветкова – председател на общинската комисия „Здравеопазване”; представители на общински, държавни и частни здравни заведения, на детското и училищно здравеопазване, директори на детски ясли. Тази година варненски медици спечелиха и национални награди – д-р Станислав Славчев от МБАЛ „Св Анна“  бе класиран на първо място в националната кампания „Достойните лекари“, а МБАЛ „Св Анна“ стана болница на годината в същата кампания.Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар