Разследване в Девня: Общински шеф лишава общината си от 70 000 лв

Общински шеф лишава общината си от 70 000 лв, пише Нова ТВ, а разследването е на Васил Иванов.

Председателят на Общинския съвет в Девня е прехвърлил на безработен своята фирма с натрупани дългове от неплатен общински наем. Нека видим колко точно губи хазната от това.

Схемата на Васил Койчев, който освен глава на Общински съвет-Девня, е и местен лидер на ГЕРБ, стартира през 1999г. Тогава той прехвърля фирмените си дялове на своята съпруга и по този начин, чрез нея, продължава да ръководи фирмата. До 2012 г дълговете й към общината стават особено големи. Тогава съпругата я продава фиктивно на социално слаб варненец, който е много известен и търсен като професионален бушон. Срещу 300 лв безработният се съгласява да придобие задлъжнели фирми. В момента му се водят над 50 такива, а кредиторите нямат какво да му вземат.

При изненадващо посещение председателят на Общинския съвет на Девня Васил Койчев обясни, че преди да прехвърли фирмата си, тя не е имала задължения и е била печеливша. Той не помни на кого я е прехвърлил. Също така не може да обясни и защо е подарил печеливша фирма.

Задълженията  се натрупват в продължение на години, при управлението на бившия кмет на Девня - Атанас Кузев, незнайно защо прикривани тогава, пише devnyacity.blogspot.com

Въпреки задълженията към общината, близките до Койчев увеличават капитала си от недвижими имоти, земеделски земи и луксозни автомобили. Господин Койчев става горд собственик на едно от най-луксозните заведения в Девня - бар "Инфинити", а задължението на "Койчев Комерс" ЕООД  към Общината продължава да расте.

Баровецът Койчев се сдобива и със строителна техника за десетки хиляди левове (около 70 хил.), която по времето на кмета Атанас Кузев е изпълнявала обществени поръчки.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар