Пловдив: Момче спаси няколко десетки живота

Шофьор на пълен с хора автобус получи гърч и натисна газта точно пред пешеходна пътека.

Продавачът на билети (на снимката вдясно) днес спаси няколко десетки живота в Пловдив.

Шофьор на автобус от градския транспорт по линия 99 получи гърч, докато го управлява. В движение шофьорът започнал да се тресе, а кракът му натиснал с всичка сила педала на газта.

Само реакцията на момчето- продавач на билети в автобуса, спаси живота на десетките в автобуса и около 5 души чакащи на 10 метра пред него на пешеходна пътека, сред които и майка с малко дете.

"Няколко минути автобусът остана на едно място, а кракът на берящият душа шофьор натискаше газта", съобщава репортер на plovdivglas.bg. Младият контрольор държеше опъната ръчната спирачка и успя да изключи от скорост няколкотонното возило. Една от пътничките се обади на 112, а друга започна да оказва първа помощ на шофьора, като плискаше лицето му постоянно с вода".

Само 3 минути след инцидента, на мястото преминава линейка. Репортерът я спира, но отвътре обясняват, че при тях няма лекар и да се обадят на 112. Десетина минути след инцидента на място пристига втора линейка, но в нея отново няма лекар. След още 5 минути пристига и трета такава, в която вече има лекар.

Шофьорът на автобуса се е намирал в сериозен шок и трудно бива качен на носилка. На няколко пъти той се опитва да стане от нея. В линейката на място веднага му правят няколко процедури, след което той бива откаран към Спешното.

До последно пострадалият е останал контактен, но доста объркан. Колегата му споделил, че предните два дни той е почивал и не може да става дума за преумора.

Инцидентът се разигра след моста на Васил Априлов в посока София.

Снимка: plovdivglas.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар