Откриха какво ни прави привлекателни в очите на отсрещния

Немски учени разкриха как можем да бъдем по-привлекателни за останалите - като показваме ясно чувствата си, съобщи в. "Дейли телеграф", цитиран от Дарик. Загадъчността може да изиграе лоша шега на първа среща, защото лесно разпознаваемите емоции увеличават привлекателността.

Според учените от университета на Тюбинген съществува неврална връзка между емоционалното разбиране и междуличностностното привличане, т.е. изразяването на лесноразбираемите емоции предизвиква симпатия у другия човек.

"При общуването между хората едната страна трябва да е способна да разбере емоциите на другата, без те да се изказват с думи", твърдят авторите на проучването.

Изследователският екип е показал на доброволците снимки и видеа на шест жени, които демонстрират различни емоции, и ги помолил да ги разпознаят. На втория етап от проучването, участниците трябвало да определят нивото на привлекателност на всяка една от жените.

"Резултатите показаха, че участниците, които са разкодирали емоциите на даден човек безпроблемно, неизбежно са се почувствали привлечени от него", заключават учените.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар