Костадинов: Американските бази на българска територия да бъдат премахнати

Настояваме американските бази на българска територия да бъдат премахнати. Това каза проф. Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“ пред протестиращите.

„Днес работата на Народното събрание започна с четене на декларация от „Демократична България“, в която американските петоколонници от ДБ настояваха за няколко неща – настояваха България категорично да се намеси в конфликта, изпращайки военна и всячески друга помощ. И настояха България да покаже своята решимост да се включи по този начин във военния конфликт като изгони и руския посланик от България.  Американските петоколонници в момента се опитват да убедят своите спонсори, че са им верни, че няма да предадат техните интереси, а няма да защитават нас българите. Нашият министър-предател казва България е НАТО, НАТО е България“, обясни Костадинов.

„В момента единственото нещо, което спира хората в тази сграда отсреща да гласуват поредния акт на национално предателство са всички вие тук в момента на площада, заяви Костадинов. „Националните предатели са страхливци, тези които ги крепят не са тук, тях ги крепят единствено чуждите сили и чуждите войски в България.“

Всички в Комисията по отбрана гласуваха единодушно, без „Възраждане“,  американските бази да останат, защото според българския министър на отбраната и според българската министърка на външните работи, американските бази са гарант за националната сигурност. Ако няма бази, националната ни сигурност ще пострада.  Това, което ние от Възраждахме казахме, че не националната сигурност на България ще пострада, ако няма бази, тяхната сигурност ще пострада“, категоричен беше Костадинов.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар