Дряново става център на голяма благотворителна кампания

Да се организира благотворителна кампания е прекрасно. Да се превърне тази кампания в ежегодно събитие и да се разраства – ето това е голямото предизвикателство. За щастие точно това се случва с „Колело за смет, за дете велосипед“ – инициативата, чрез която старите колела на хора от цяла България получават нов живот и се превръщат в подаръци за деца от семейства, които не могат да си позволят да закупят велосипед, пише Дестинация Дряново.

Чудесното начинание е на добре познатият ви Александър Македонски, част от екипа на „Дестинация Дряново“, но и създател на велобутика „1bike“, където всяко колело се превръща в уникат. Той има умението винаги да измисля как да съчетае работата с добротворството и това несъмнено е сред най-добрите му идеи. През 2015-а беше първият път. Тогава българи от цялата страна, та дори и отвъд, дариха свои стари

велосипеди, DRAG Bicycles осигури частите за ремонта, който пък бе осъществен в Дряново, със съдействието на младежко сдружение МОГА. Благодарение на тези общи усилия 70 деца от Дряново получиха хубаво колело за Деня на детето (1 юни).

Тази година кампанията започва днес, 14 март, и ще продължи до 5 юни, като 29 май е крайният срок, до който всеки би могъл да дари велочасти или велосипед. Те ще бъдат ремонтирани от доброволци и организаторите и ще зарадват деца от пет града – Попово, Лом, Нова Загора, Кнежа и Кубрат. От 1 до 5 юни във всеки град ще бъдат организирани детски празници и готовите велосипеди ще бъдат подарени. Организаторите вярват, че тази година още повече хора ще се включат и над 200 деца ще бъдат зарадвани. Ако желаете да вземете участие по някакъв начин или просто да научите повече – www.1bike.bg/kolelozadete

Инициатор е работилницата за велосипеди 1bike с подкрепата на Дирекциите за закрила на детето в петте града и в партньорство с DRAG Bicycles, сдружение МОГА – Дряново, детски магазини Imaginarium и институт „Сервантес“ – София. За желаещите да дарят велосипед начините са следните: •    на място във велоработилницата 1bike на ул. Цар Иван Шишман 45 (всяка събота и неделя); •    вело магазини DragZone в София, Варна и Бургас; •    магазините Imaginarium в София и институт „Сервантес“ в София; •    изпращане с куриерска фирма Рапидо Експрес от техен офис до град Дряново за 1Байк.бг ООД, Александър Македонски, тел. 0887566446, като се ползват 20% отстъпка от цената (таксата е за сметка на изпращача); •    изпращане с друга куриерска фирма до град Дряново за 1Байк.бг ООД, за Александър Македонски, тел. 0877/566 446 (таксата е за сметка на изпращача).
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар