Детска книжка издаде Варненска и Великопреславска митрополия

 

„Притчи за деца” е заглавието на новата детска книжка, която се издава от Варненска и Великопреславска света митрополия. Тя съдържа 13 притчи за деца от преп. Макарий Велики, преп. Амвросий Оптински и преп. Паисий СветогорецПрекрасните примери, които са отпечатани в изданието, са завладяващо слово, което по много начини може да стопли детската душа. Целта на книжката е да насочи детския ум към Бога, към молитвата и към извършването на добри дела.

 Преводът от руски език и оформлението на книжката са дело на екипа на детско списание „Камбанка”.Рисунките са дело на десетима ученици от първи до четвърти клас, които се обучават в школата по рисуване на съвременната художничка и творец презвитера Тереза Зиковска. Предговора на книжката е написан от  Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той завършва с думите: С чувство на удовлетворение и духовна радост благославяме издаването на тази книга и благопожелаваме на нашите мили деца, по-малки ученици, а защо не и на по-големите искрено възприемане на светата Православна вяра, трудолюбие и надежда, че Бог е винаги до нас. Приятно четене!”

Изданието на Варненска и Великопреславска света митрополия се разпространява безплатно.

Юбилеен брой на списание „Амвон” излезе от печат

През тази година списание „Амвон” навършва петнадесет години. По този повод редакционния екип издаде специален извънреден юбилеен брой посветен на 50 годишнината на Негово ВисокопреосвещенствоВарненският и Великопреславски митрополит Йоан. В него са събрани: биографията на митрополита, словото при хиротонията му за Знеполски епископ от блаженопочиналия патриарх Максим и словото на новохиротонисания епископ Йоан, словото на Негово Светейшество патриарх Неофит към новоизбрания Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, слово – отговор на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, тронно слово при въдворяването, поместена е статия  със заглавие „Времето”  с автор митрополит Йоан и специално взето за изданието интервю с него : „Пътят на вярата е път, по който Бог и човекът вървят един към друг”, Слово по повод 50 годишнината на митрополит Йоан от Епархийския съвет и клира на Варненска и Великопреславска епархия. Списанието завършва със статия посветена на „Епископското служение”.  Цялото издание е пълноцветно. В него читателите ще открият и няколко албума със снимки проследяващи живота и служението на митрополит Йоан. В самия текстов материал също са вложени снимки. Списанието е издание на варненския храм „Св. Атанасий” и се разпространява безплатно.Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар