Десетки на протест за гражданина, задържал незаконно мигранти

Над 50 души се събраха на протест в Бургас срещу задържането на Петър Низамов с прякор Перата, който ще бъде съден за незаконно задържане на мигранти. Демонстрантите са категорични, че доказателствата срещу него са подхвърлени, а Петър е герой, който е „изпълнил своя граждански дълг, следвайки своето сърце", предаде Дарик.

Твърденията на прокуратурата, че задържаните от Перата мигранти, са били заплашвани в опит да бъдат обрани, хората, които го подкрепиха пред Съдебната плата в морския град коментираха така: „Това са пълни глупости. Нашето момче е герой, той спази конституцията на Народна Република България. Просто се чудят от кой кладенец да изкарат вода."

Протестиращите вдигнаха плакати с надписи: „Не посягай на патриотите, ще си изгориш ръцете"; „БХК предатели и агенти на ЦРУ"; „Искаме българска прокуратура, а не подлоги на чужди държавни служби".

„Брат ми има своята добра кауза. Това, което той прави, не е престъпно. Той е родолюбец и иска да оправи положението. Той си е такъв", коментира сестрата на Петър Низамов - Надя Василева.

Очаква се нов протест в Малко Търново. В петък там трябва да бъде гледана мярката за неотклонение на Петър Низамов.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар