Българин е поръчал новото Bugatti за 2,4 млн евро

Българин е поръчал новата най-бърза серийна кола в света – Bugatti Chiron, стана ясно на Автосалона в Женева, предаде в. „24 часа“. Името му обаче остава загадка.

На въпрос на щанда на компанията в „Пал експо” дали това е собственик на предишното Bugatti Veyron, служител отговори, че тези клиенти са с предимство, но не е задължително да си притежавал Veyron, за да имаш новата хиперкола.

От новия модел на Bugatti ще бъдат произведени само 500 бройки, като цената на всяка от тях е 2,4 млн. евро, без в тази сума да бъдат включени данъците и таксите.

Най-бързата серийна кола в света е с разграфен до 500 км/ч скоростомер. От 0 до 100 км/ч Bugatti Chiron ускорява за 2,5 секунди, до 200 км/ч достига за 6,5 секунди, а до 300 км/ч – за 13,6 сек.

В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на допълнителен специален ключ.

Автомобилът разчита на W16 двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч за движение по обществени пътища. Двигателят на автомобила работи в комбинация със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя.

Хиперколата е получила и система за задвижване на четирите колела с възможност за блокировка както на предния, така и на задния диференциал.

Адаптивното шаси на Chiron на своя ред предлага 5 режима на работа, като променя височината на пътния просвет, работата на системата 4х4 и на активния заден диференциал, аеродинамиката на колата, а също така и алгоритмите на системата за стабилизация и на спирачната система.

Източник: economic.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар