Арестуваха Светеца от Байлово Дядо Добри след зрелищна акция

ТЕКСТЪТ ПРЕДСТАВЛЯВА ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА, КОЯТО ОЛИЦЕТВОРЯВА РАЗПАДА НА ЦЕННОСТИТЕ В ОБЩЕСТВОТО.

Светецът от Байлово Дядо Добри, символ на добрината и на човечността в България, беше арестуван след спецакция на ГДБОП  в Байлово. Полицаи с маски щурмуваха скромния му дом, като за по- интересно влязоха през стената, за да могат разрушенията да са по- големи.

Добрият Дядо Добри беше окован с белезници за ръцете и краката. Спецченгетата дори бяха намерили огромна желязна топка, метод използван в средновековието в затворите. В края на акцията си униформените запалиха дома на стареца и го отведоха.

Стотици хора възроптаха срещу грубото отношение с всеизвестния добряк. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посочи, че задържането му е било наложително, но все още не можела да разкрие защо. По информация на хора, близки до случая, целта на ареста е била прекратяване на култа към дядо Добри и на добротата като цяло. „Когато има такъв добър човек, народът може да си помисли, че има надежда, а политическата класа това не я устройва. Безнадеждният народ е народ, който не гласува, който не се бори, който не протестира и който бяга“, каза източникът.

Главният секретар на МВР Георги Костов  беше категоричен, че арестът на Дядо Добри няма такава цел. „Старецът беше арестуван по молба на Българската православна църква, която няма нищо общо с Държавна сигурност. От там ни изпратиха официална молба да помогнем в каузата им освен за светец, дядо Добри да бъде подходящ и за мъченик. За това ние го задържахме, за да можем да го побием малко в ареста. Няколко традиционни гаври, след което вероятно той ще изчезне, а БПЦ ще го обяви за светец и мъченик“, категоричен беше трезвеният като екипаж на пиратски кораб Костов.

От БПЦ не отрекоха информацията, като подчертаха, че България има нужда от нови мъченици. „Вижте как Левски обединява народа. Ние като посланици на Бог сме длъжни да обединяваме народа и смятаме, че един мъченик в лицето на Дядо Добри ще сплоти народа и ще го тласне към светло духовно бъдеще“, посочиха от църквата.

 

АВТОР: МАРТИОН

ИЗТОЧНИК: ЗЕВЗЕЦИ
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар