Задържани са седем лица с боксове и метални палки при опит да се включат в протеста

Седем лица без документи за самоличност, с боксове и метални палки са арестувани преди началото на протеста снощи в Габрово. Това съобщи старши комисар Красимир Добрев, директор на дирекция Жандармерия.
Мъжете са отведени в ареста, съставени са им актове за административни нарушения и са освободени. Нарушителите не са взели участие нито в протеста, нито в шествието след него, тъй като пускането им е станало в по-късен час.
Службите обявиха, че участниците в протеста на 12 април са били между 700 и 800. След престоя на площад Възраждане шествието по улиците на Габрово е преминало без инциденти и бе определено от старши комисар Добрев като мирно. Силите са се намесвали, ако има заплаха за разруха на имущество. Освен димките и бомбичките, хвърляни от участници в шествието, други хулигански прояви не са констатирани.
Протестът от 12 април завърши към 22:00. Днес за 18:00 е обявен нов, събирането отново е на площада. Старши комисар Добрев призова хората да изразят позицията си по мирен начин, без да се опитват да нарушават обществения ред.
Източник: ДарикАвтор: Атанас Георгиев
Напиши коментар