Задържаха мъжа, пребил циганче, за да му покаже, че не са равни (ВИДЕО)

21-годишен мъж от село Овчеполци е задържан в съседното село Черногорово, съобщи Фокус. Той е арестуван за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди на 17-годишно момче от ромски произход в събота. Ангел Калеев прави и клип как бие момчето.

На 16 април в Овчеполци е бил нанесен побой на 17-годишния Митко от селото, като кадри от посегателството срещу него бяха разпространени в интернет и предизвикаха възмущение.

Извършителят Ангел Калеев, заяви в телевизионен ефир, че съжалява най-вече за това, че "държавата ни е такава". Митко пък каза, че Ангел му се извинил и поискал от него да не подава жалба.

Причина за проявената агресия е реплика от страна на момчето, че двамата са равни. "За да докаже, че не са", мъжът зад камерата започва да удря и да рита в главата и по цялото тяло момчето срещу себе си. На кадрите се вижда, че то е ранено, но нападателят не се отказва. Следват реплики "Легни" и "Стани", които се изпълняват от момчето от страх да не би положението да стане по-лошо. Действието се развива на центъра на селото.

Ангел и Митко се засекли, когато ромското момче отишло да си купи цигари. Ангел разказа своята версия за случилото се, според която Митко му препречил пътя и поискал 5 лева назаем.

"Викам: „Добре, бе, ти като си ром, ще си просите цял живот, така ли?! Не искате да работите, не искате нищо?!" И той каза: „Ние сме равни. Българите и ромите сме равни." И аз се издразних. Защото това е безобразие. Толкова време го търпим, че... независимо... как да го обясня...", обяснява Ангел.

И твърди, че съжалява, но не за гаврата, а „'щото държавата ни е такава - за това съжалявам най-вече", казва Ангел.

Митко и семейството му се появяват в Овчеполци преди 2 години. Момчето от малко работи като ратай в местна кравеферма. Никой в селото не може да каже лоша дума за него - описват го като честен и добродушен. Митко е отгледан без баща и практически почти сам издържа своите по-малки братя и сестри.

Вбесени от видяното в социалните мрежи, активисти на „Евророма" посещават Овчеполци и се заканват да сезират главния прокурор за жестоката гавра.

Ангел не изпитва вина. Споделя, че обича родината си и е готов да я защитава: „Националист съм. Защитавам гордо държавата си. Където ида съм отишъл, съм бил горд да кажа, че съм българин. Никога не съм го скрил. Независимо дали ни плюят по другите страни или ни нямат никакво уважение, аз съм горд да кажа, че и съм българин!".

Допреди три дни Митко и Ангел не са имали никакви пререкания. Днес и двамата се страхуват да ходят по улицата.

Дали от страх, или по друга причина биячът вчера ходил при Митко, за да му се извини и да го моли да не подава жалба.

ИЗТОЧНИК: ДАРИК

ВИДЕО ОТ НОВИНИТЕ НА НОВАТВ

ВИДЕО ОТ ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар