За 22 дни Полицията нито веднъж не е проверила Ловния дом ВИДЕО (Обновена)

Проверени са множество действия, като в издирването са участвали полицаи от Добрич, Бургас и Шумен.

„Обект на престъплението е грабеж на златни накити. Продължават да се извършват действия по откриване на всички тези накити, като след като ги открием, ще имаме яснота точно колко са. Имаме доказателство, че престъплението е извършено там, където е намерено тялото“ – заяви на брифинг Окръжният прокурор Владимир Чавдаров.

Полицията е пропуснала да претърси именно мястото, на което е намерено момичето, въпреки че родителите още от самото начало са насочвали органите на реда именно натам .

В тези 22 дни Ловният дом не е проверяван от полицията въобще, понеже тя е имала категорични данни от разпит на свидетел, че момичето се е качило в сив автомобил, каза директорът на ОД на МВР Даниел Пашов.

„Относно оказване на полицейско насилие спрямо едно от лицата, задържано в подозрение в съпричастност към престъплението, това категорично не отговаря на действителността“, съобщи Чавдаров.

Полицията няма данни за искане на откуп.

Повдигнато е обвинение на едно лице. То е задържано за срок до 72 часа, като най-вероятно в петък ще му бъде поискана постоянна мярка задържане под стража. „Ако в хода на производството се намерят доказателства за съпричастност на други лица в извършването на престъплението, ще им бъдат повдигнати съответните обвинения“, каза още Окръжен прокурор Чавдаров.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар