Три коли на Хипо такси горяха тази нощ, има ли таксиметрова война във Варна

Война, водена по брутален и престъпен начин срещу таксиметрова компания. Дали така може да се определи това, което се случва с Хипо Такси във Варна? След като само преди ден една кола на таксиметровата компания бе запалена и изгоря до основи, тази нощ бяха подпалени още три таксиметрови автомобила на Хипо.

И трите коли са нощували в кв. Левски и пламват след 3:30 часа. Колите са били на улиците ,,Подп. Калитин“ , ,,Железни Врата“ и на ул ,,Никола Козлев“ 20 .

По първоначална информация огънят е започнал от запалителна течност, с която са били залети предните части на автомобилите.

С това брутално престъпно действие от тази нощ подпалените коли на Хипо Такси стават четири. В прокуратурата има и осем жалби от шофьори на същата компания за нарязани гуми и заплахи.

Припомняме, че тези случаи започнаха , след като една част от шофьорите на Триумф Такси се отделиха и направиха новата компания Хипо Такси. Тогава, със свалянето на цената на горивото, те свалиха и цената на таксиметровата услуга. Така започнаха бруталните престъпни действия срещу тях. Месеци по-късно, Общинският съвет на Варна административно вдигна минималната цена на таксиметровата услуга и я върна на старите цени.  Това обаче не спря престъпната война срещу новата компания. Причината за това е, че много таксиметрови шофьори започнаха да се прехвърлят в новата компания, заради по-добрите условия, които предлага.

Полицията и Прокуратурата е нужно да вземат спешни мерки, за да спрат възможно най-скоро това насилие. Наложително е и да разкрият извършителите и подбудителите им.

Припомняме - осем жалби за заплахи и нарязани гуми, а след тази нощ вече има и четири запалени и опожарени автомобили. Много важно е да имаме предвид, че зад всяка запалена кола стои човешка съдба и семейство, което се е прехранвало от запалената кола.

Кой има интерес от тези брутални действия срещу една таксиметров компания!

Вече не живеем в 90-те години, когато "бизнес конкуренцията" се ,,бореше“ с подобни методи. Нали уж Варна е забравила това време на бандитизъм и мутренски методи в бизнеса?

Източник: ovarna.bg
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар