Тревога на амстердамско летище, задържаха мъж

Амстердамското летище "Схипхол" бе частично евакуирано за четири часа тази нощ и един мъж бе задържан след сигнал за тревога, предаде Франс прес, цитирана от Дарик.

Над летището прелиташе хеликоптер, а въоръжени служители на военна полиция патрулираха на площада пред аерогарата, докато пътници с куфари наблюдаваха тревожно случващото се зад обособения периметър за сигурност.

Около 21,30 часа местно време бе обявена тревога, а полицията получи сигнал за "подозрителна ситуация", каза Елвангер.

Към 1,30 часа местно време тревогата бе отменена и говорителят на военната полиция Алфред Елвангер заяви, че летището отново е безопасно.

Не са ясни причините за обявената тревога, нито самоличността на задържания мъж. При претърсвяне на куфара му не е открито нищо опасно.

През това време нямаше отмяна на полети и влаковете пристигаха нормално на гарата, която свързва летището с останалата част от страната.

"Всички зони са отново достъпни. Утре полетите ще бъдат по нормален график. Благодаря ви за търпението и за проявеното тази вечер разбиране", съобщи летищната управа в "Туитър".

Втори човек е бил арестуван вчера вечерта на намиращата се недалеч гара Лайден заради подаване на фалшив сигнал за тревога, съобщи за АФП говорител на полицията в Хага. Източникът уточни, че арестът няма общо с този на "Схипхол".

Трети човек е бил арестуван на летището, но случаят също няма връзка с първия арест.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар