Свиленград: Полицията задържа седем трафиканти и група от 32-ма мигранти

 

Седем мъже са задържани в свиленградския арест при полицейска операция. Това съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Хасково, цитирани от Агенция "Фокус".

Акцията е проведена във връзка с миграционния натиск и незаконен трафик на чужденци през границата. Свиленградските криминалисти са получили информация, че в района на село Сладун ще пристигне група от незаконно преминали чужди граждани на територията на България, които ще бъдат извозени с автомобили до вътрешността на страната.

Сформирани са незабавно оперативни групи съвместно със служители на ГПУ Свиленград. В полунощ на 3-ти март са задържани 32 чужди граждани без документи за самоличност, от които 8 жени, 6 мъже и 18 деца. Чужденците с произход Ирак, Сирия и Турция са отведени в патрулна база „Капитан Андреево”, а оттам са настанени в СДВНЧ-Любимец.

Полицейските служители са задържали и седем мъже, съпричастни към деянието - четирима харманлийци на възраст 42 г., 43 г., 31 г., 29 г., 35-годишен симеоновградчанин и двама любимчани на 25 г. и 50 г. В местността край селото са намерени и 3 автомобила „Мицубиши” и „БМВ”.

Петима от мъжете са познайници на полицията, всички са задържани в следствения арест със 72-часова мярка. По случая в РУ Свиленград е образувано досъдебно производство по чл.281 от НК (Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужденец да пребивава или преминава в страната в нарушение на закона, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева).
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар