Прокуратурата не е участвала в преговори за споразумение с биячите от Околовръстното

По повод разпространена в медиите информация, Софийската районна прокуратура (СРП) излезе със съобщение, че до този момент не са водени никакви преговори със защитата на тримата задържани обвиняеми за хулиганството и побоя на околовръстното шосе в София, съобщава Дарик.

В прессъобщението на СРП се посочва, че обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност както за телесна повреда по хулигански подбуди, така и за квалифицирано дръзко хулиганство.

"В принципен план законът не забранява провеждането на процедура по споразумение за този вид деяния", се посочва в съобщението.

В същото време, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото, начинът на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно.

"При тези параметри на наказуемост СРП е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение", се отбелязва още в съобщението.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар