При спецоперация във Варна откриха и иззеха голямо количество наркотични вещества

Специализираната полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е реализирана на 7 юли на територията на ОД на МВР – Варна, след осъществено пет-месечно наблюдение на десет лица.

В хода на полицейските действия са извършени претърсвания на осем адреса в областния град и в с. Дъбравино, общ.Аврен, както и на четири автомобила. Иззети са: марихуана; метамфетамин; амфетаминови производни; кокаин; лизергинова киселина; екстази; морфин; хероин и диацетилморфин. Намерени са 3 кашона, съдържащи общо 11800 къса контрабандни цигари, везни, пари, и др.

Десет лица са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. С прокурорско постановление четирима от тях – двама 35-годишни, от които единият и осъждан, мъж на 33 и друг – на 57 години, са привлечени в качеството им на обвиняеми по чл.354а от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар