Насрочиха делото срещу полицаите-лъжци Илиян Танев и Йорданка Манушкина. Грози ги до 5г затвор

На 21-ви март от 9 часа във Варненския районен съд ще се гледа делото срещу двамата полицаи-лъжесвидетели Илиян Танев и Йорданка Манушкина, съобщиха за СПЪТНИК от пресслужбата на съда.  Нарушителите ще отговарят за това, че на няколко пъти съзнателно за потвърдили неистина пред съд и разследващ орган и могат да получат до 5 г. затвор.

Миналия месец Районна прокуратура- Варна внесе обвинителния акт срещу 33-годишния Илиян Танев и 29-годишната Йорданка Манушкина, полицейски служители от Варна, които съзнателно потвърдили неистина пред съд и разследващ орган, като деянието по член 290, ал. 1 от Наказателния кодекс е извършено в условията на продължавано престъпление.

В периода 2 февруари – 24 февруари 2014 год. пред надлежен орган на властта – разследващ полицай от Второ районно управление на МВР във Варна, както и пред съдия по време на съдебно заседание като свидетели Танев и Манушкина устно съзнателно потвърдили неистина за случилото се по време на полицейска проверка на варненеца Л. Братоев в Морската градина във Варна, срещу когото било образувано бързо производство.

Варненецът бил оправдан от Районния съд, а оправдателната присъда била потвърдена с решение на Варненския окръжен съд. Срещу полицейските служители е образувано досъдебно производство по описа на Окръжния следствен отдел, което е приключило с мнение за предаването им на съд. Двамата обвиняеми са с чисто съдебно минало.

Интересен е фактът, че междувременно Йорданка Манушкина е била преместена в Гранична полиция- Летище Варна.
Автор: Златина Тодорова
Напиши коментар