Мъжът, жестоко пребит от курсант в Академията на МВР, разказа за побоя (ВИДЕО)

Пореден случай на агресия на пътя. 51-годишен мъж беше пребит след спор при маневра на улица в димитровградското село Добрич. Нападателят - 20-годишен курсант от Академията на МВР, бе задържан. Екип на „Здравей, България" по Нова телевизия се срещна с пострадалия Панчо Пенев, който все още е в болница, пише Дарик.

"Първо ме биха с юмруци, след това ме повалиха на земята и ме ритаха", разказа той. Панев отрече да се е държал агресивно и да е използвал хладното оръжие, което е имал в колата си.

Момчето бе пуснато от ареста без повдигнато обвинение. Районната прокуратура в Димитровград е образувала досъдебно производство за едро хулиганство с причиняване на средна телесна повреда, но засега то е срещу неизвестен извършител. След като бъдат разпитани всички свидетели и стане готова медицинската експертиза, тогава най-вероятно 20-годишният курсант ще бъде привлечен като обвиняем.

Панчо Панев, от своя страна заяви, че ще остави всичко в ръцете на прокуратурата да си свърши работата.

Ние от редакцията на СПЪТНИК смятаме, че подобно поведение е недопустимо. А още по-недопустимо е то да се осъществява от курсант от Академията на МВР. Как това момче е минало психологическите тестове? Нима не му е личало, че е склонно към подобна агресия?

Апелираме за по-стриктен подбор на кадрите по време на приема в Академията. Може би е нужно да се осъществява всяка година проверка за психологическата пригодност на курсантите.

Живеем в изключително напрегнато време, което неизменно нанася поражения у психиката на хората. Тази особено важна подробност трябва да се има предвид още повече що се отнася до държавните служители със статут на несменяемост.

ВИДЕО
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар