Мъж отива на съд за въоръжен грабеж на игрална зала в Провадия

Районната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен мъж от Провадия, съобщиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.

М.М. ще бъде съден за извършен от него грабеж на сума пари, извършен след употреба на заплаха.

Обвиняемият няколко години работел в чужбина, като не успял да се реализира и затова се завърнал в България. Срещнал затруднения с намирането на работа и останал без доходи в продължителен период от време. 39-годишният мъж решил да прибегне до противозаконни действия – обмислил да извърши грабеж.

В изпълнение на своя план, на 29 август 2022 година той се подготвил, взел пистолет и отишъл в игрална зала в град Провадия. Там престоял няколко часа, заложил дребна сума пари и наблюдава обстановката. Около 05:00 часа, обвиняемият забелязал, че крупието събира оборота от игралните автомати. М.М. се приближил към него в гръб, заплашил го с оръжието, което носел, и поискал от него да му даде наличните си пари.

Уплашен, служителят в казиното изпълнил исканията на 39-годишния обвиняем. Той взел сумата от 3000 лева и избягал от местопрестъплението, като се укрил.

Мъжът бил установен на 2 септември в град Варна. Привлечен е към наказателна отговорност и задържан.

Обвиняемият няма криминални прояви и не е известен на органите на реда. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар