Курсанти на МВР в ареста след запой и стрелба с газов пистолет

Трима курсанти от Академията на МВР са били задържани след нощен запой и стрелба с газов пистолет. За случая съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова от трибуната на Народното събрание, без да споменава подробности.

Драстичният случай с курсанти от Академията на МВР, който според думите на вътрешния министър е станал повод за исканата оставка на ректора на школата, е от нощта на понеделник срещу вторник.

Трима студенти от факултет "Пожарна безопасност и защита на населението" на връщане от нощно заведение открили стрелба с газов пистолет. По информация от разследващите младежите са стреляли във въздуха и са били забелязани от таксиметров шофьор, който подал сигнал на тел. 112.

Те са били отведени в Трето РУП като случая все още се изяснява.

Преподаватели от Академията коментираха за Дарик, че предстои документите на провинилите се курсанти да бъдат разгледани на академичен съвет, като най-вероятно те ще бъдат отстранени. Случаят е станал на 1 март в 3.00 ч. след полунощ.

Въпреки че оставката на ректора на Академията е била поискана от вътрешния министър още в рамките на работния ден в понеделник, Бъчварова посочи днес, че инцидентът е и сред причините за отстраняването на ректора на полицейската школа Бойка Чернева.

Източник: Дарик
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар