КАТ погва колите с тъмни стъкла и преправени двигатели

КАТ София "обявява война на хулиганите на пътя".

Акция по спиране от движение на автомобили със затъмнени челни и предно стъкла, премахнати шумозаглушители и преправени двигатели е в сила от вчера на територията на София, каза главен инспектор Калоян Драганов, цитиран от Дарик.

Целта на акцията е налагане на по-строги административни санкции, вместо по-леките досега минимални такива.

Само за вчерашния ден има 7 спрени от движение автомобили, допълни още Драганов.

Как се стигна до тези мерки, какви са опасностите и кои шофьори ще бъдат наказвани коментира главен комисар Калоян Драганов. "Облепването на стъклото с тъмно фолио вече не се позволява. При катастрофа, когато се натроши, това е предпоставка за наранявания на водача. Същото се отнася и за колите, които са със снети шумозаглушители и преправени двигатели, с увеличени конски сили. Така че обявяваме война на хулиганите на пътя и ще вложим всички сили, за да се справим с тях, за да запазим здравето на нашите деца и пешеходците".

До скоро наказанието е било минимално, което е напълно неефективно, посочи още Драганов. Той уточни, че санкцията за тъмни стъкла е 20 лева. „Сами разбирате, че собственик на автомобил за 200 000 лева, не го притесняват тези 20 лева" - каза още Драганов.

Калоян Драганов допълни, че КАТ София първи започват акцията, но се надяват колегите им от цялата страна да се включат още тази седмица.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар