Интерпол издирва Брендо, а той е в Съдебната палата в София

Евелин Банев – Брендо, който от февруари е издирван от Интерпол дойде на поредното заседание по делото срещу него за пране на пари в Съдебната палата в София. Подсъдими освен Банев са жена му – Моника Добринова, балдъзата му Десислава Дишлиева и доведения му брат Симо Карайчев.

Както винаги Банев се появи модно облечен в черни облекло и с каскет в сиво и черно. На делото бе разпитан и един свидетел, който е лежал 8 години в испански затвор, осъден за търговия с дрога.

Според прокуратурата този свидетел е един от групата на Дейвид Хаселберт, чийто пари от дрога е прал Брендо. Свидетелят обясни, че не се е занимавал с наркотици в Испания, а бил съден само защото няколко дни прекарал в квартира, където са намерили дрога. Той не познавал нито Брендо, нито останалите подсъдими, пише „24 часа“.

След заседанието адвокатката на Брендо Ина Лулчева обясни казуса с Интерпол. Тя уточни, че Интерпол е полицейска организация, която трябва да установи името и адреса на издирвания. А задължение на българската прокуратура е да уведоми Интерпол да свали от издирване дадения човек след като му се установи адреса и местонахождението.

Изидрването на Брендо е във връзка с дело в Румъния, по което има европейска заповед за арест от 2012 година, по която българският съд е отказал да предаде Брендо. Румъния гледа делото задочно.

Работа на нашите власти била да кажат, че Евелин Банев е с известен адрес и да бъде снет от издирване.

Източник: Politikata.net
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар