Хванаха младеж с пакетче суха тревиста маса до Фара на Галата във Варна

Вчера около 19 ч до фара на Галата, при рутинна проверка, полицаи откриха у младеж пакетче със суха тревиста маса, информираха читатели на СПЪТНИК.

Днес ще бъде извършена експертиза, за да се установи какво точно е съдържанието на откритото пликче. Пълнолетното лице е задържано за 24 часа, съобщи за редакцията говорителката на ОД на МВР-Варна Ивана Милева.

Миналата вечер 00:30 часа, в кв. Владиславово полицията е задържала мъж, у когото е намерено и иззето найлоново пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Справката показала, че се касае за марихуана с тегло от 0,16 гр. На 9 март около 16:50 органите на реда намират 4 бр. найлонови пакетчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество, и 2 бр. таблетки . М.И. (35 г.) от Варна, известен на МВР, е имал още в себе си и  3 бр. найлонови пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин вещество с общо тегло от 0,03 гр. и наркотична субстанция с общо тегло 0,19 гр. По случаите са образувани преписки и досъдебни производства, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура, а лицата са задържани за 24 часа.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар