Година условно и обществено порицание за майката, шамаросала учителка

Шехризаде Хасанова сключи споразумение с прокуратурата. Получи условна присъда и обществено порицание. Съдебното решение ще бъде прочетено по общинското радио в Разград, съобщава Дарик.

След влизане в сила на съдебното решение пострадалата учителка ще има възможност да предяви граждански иск за нанесените щети.

Една година лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години е наказанието на 47-годишната Шехризаде Хасанова от Разград. Престъпленията, заради които тя застана пред Районен съд-Разград, са две.

Първото е за нанасяне на лека телесна повреда на учителката по български език и литература на сина си. Пострадало е дясното ухо на Румяна Мартинова, намален е слухът на жената с 21,25 децибела, установила медицинска експертиза. Второто престъпление е едро хулиганство - викове, крясъци и оскърбително поведение спрямо педагожката.

Инцидентът станал на 15 март в коридора на ОУ "Никола Икономов", след като учителката близо месец задържала хилката за тенис на петокласника, след като тъй я целил с нея в класната стая.

Смирено бе поведение на Хасанова и в съдебната зала, тя призна вината си и съдът одобри споразумение между държавното обвинение и защитата на подсъдимата. Неин адвокат бе бившият шеф на РПУ-Разград Ненко Гигов.

Пред съдебната зала Хасанова изрази желание и да се извини, разказа, че синът й първоначално също бил травмиран, но вече е по-спокоен.

Непосредствено след инцидента директорът на училището настояваше детето да бъде преместено в друго училище, след намесата на началника на РИО на МОН Атанас Дончев обаче това не се случи.

Съдебното решение подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Разград.

Интересни факти изнася e-vestnik.info. Ето какво пише в изданието.

Майката на фолк певеца от Пайнер Денис е пребила учителка в разградско основно училище, твърди HotArena. Майката на Денис – Шехризаде Хасанова налетяла във вторник в класната стая на пети клас в разградско основно училище, където учел братът на Денис. Тя била разгневена, тъй като педагожката взела топката и ракетата за тенис на момчето й, което биело сервиси по нея, когато тя преподавала урока пред дъската. Хасанова се разкрещяла на педагожката, като обяснила, че ракетата е много скъпа и не е работа на даскалката да пипа луксозните вещи на сина й. Разбеснялата се майка удряла по лицето загубилата ума и дума учителка, докато децата и колегите й гледат грозната сцена в коридора на училището.


Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар