8 400 000 къса контрабандни цигари и марихуана са задържани на Златарево и край Петрич

8 400 000 къса контрабандни цигари са задържани при съвместни действия на ГКПП-Петрич. Подробности за проведените съвместни действия  за задържаните големи количества контрабандни цигари и марихуана оповестиха главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и директорът на ГДГП ст. комисар Светлан Кичиков, цитирани от Дарик.
На 12 април т.г. в 22.00 часа на ГКПП Златарево, за влизане в страната се е явил товарен автомобил ,,Рено”, управляван от 66-годишен български гражданин. В хода на граничната проверка на водача и товарния автомобил възниква съмнение, свързано както с поведението на водача, така и с товарния автомобил - рисков профил с маршрут за придвижване Косово-България, и пътуващ за първи път през ГКПП Златарево. Граничният екип е поискал извършване на проверка с рентген. При инспекцията митническите служители откриват в ремаркето специално изграден тайник, в който били укрити общо  250 пакета, съдържащи общо 528, 8 кг суха пресована тревиста маса, реагирала положително на марихуана при тестване с полеви наркотест.
Преди изпращането на водача за проверката, която трябвало да стане на ГКПП-Кулата, шофьорът се почувствал зле и е извикана спешна медицинска помощ. Заради влошеното му здравословно състояние той е транспортиран до болница в Петрич, а на сутринта вчера изпратеният от ГПУ-Златарево наряд е установил, че шофьорът е излязъл от болничното заведение и е тръгнал в неизвестна посока. В рамките на предприетите издирвателни действия, мъжът е открит и задържан от служители на ОДМВР Перник в автобус, пътуващ за гр.София. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград, образувано е досъдебно производство по чл.242 от НК.Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар