Уволняват софийски диспечер на Бърза Помощ, държал се грубо с пациенти

Уволняват диспечер на столичната Спешна помощ за лошо отношение към пациенти, информира Дарик.

Във вчерашния следобед е подаден сигнал за спешен случай в близост до Музикалното училище на улица "Оборище" в София. Линейката е пристигнала за 14 минути, но жената вече била починал.

По време на придвижването на екипа обаче е направено второ обаждане от адреса.

"След като го приел, дежурният диспечер се държал непрофесионално и с поведението си е уронил доверието в институцията", твърдят от здравното министерство.

В тази връзка от ръководството на столичния Център за спешна медицинска помощ предприели стъпки за дисциплинарното уволнение на диспечера.

"В момента, който пресичахме тази жена се свлече пред нас. Беше жива, свлече се, аз я подхванах. Имаше още сърдечна дейност. Не беше контактна особено, успя да ми стисне пръста. Веднага се обадихме на спешния телефон. 10 минути след това се обадихме пак. Някаква жена много арогантно ни каза, че скоро няма да дойде екип. Екипите дойдоха доста по-късно, за да установят смъртта на жената, която не е страдала от заболявания, и може би можеше нещо да се направи за нея", разказа Ана Топалова.

Случайно преминаващ лекар само констатирал смъртта на жената. Отново свидетели взели телефона й и се обадили на близките.
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар