Пожарникари предотвратиха инцидент в Аспарухово с наклонил се стълб

Стълб се наклони на ул. Найчо Цанов" във варненския квартал Аспарухово. На същата улица се намира ОУ "Васил Левски", което е предпоставка за сериозни инциденти. Адекватната реакция на районна администрацията в кв. Аспарухово и на екипите на Пожарна безопасност и защита на населението са ги предотвратили.

На мястото на инцидента бе директорът на РДПБЗН комисар Тихомир Тотев. Специално за СПЪТНИК той обясни, че неговите служители са оказали съдействие на Варна, в частност на район Аспарухово. "Получен е на 112 сигнал за наклонен стълб около обяд. Съобщението е препратено към общината за вземане на мерки, но тъй като тя не разполага със специализирана техника, бяхме помолени за съдействие. Участваха един екип от сектор "Спасителна дейност" и един екип от Втора районна служба- с авто-механичната стълба. Наклоненият стълб беше съпаниран със стоманено въже и в последствие съборен на земята, с което опасността е ликвидирана. В момента екипите възстановяват бойната готовност и ще се приберат."
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар

Селянин
Подобни стълбове има на ул. Янтра, ул.Марагидик, ул.Найчо Цанов и много др. - това са телеграфни стълбове с отпаднала необходимост! 2016 година няма нужда от телеграфни стълбове! Вместо да правят показно събаряне на един стълб, да обходят улиците и да премахнат всички телеграфни стълбове в квартала! Още повече, че са бетонни и едва се държат! За всеки един стълб ли трябва да се подава сигнал на 112 и не е ли работа на кметството да започнат да ги премахват(заедно с незаконните кабели по тях)