Нов самоубийствен атентат в центъра на Истанбул (СНИМКИ/ВИДЕО)

Самоубийствен атентат е извършен днес в центъра на Истанбул. Четирима души са загинали, като сред жертвите е камикадзето, съобщи валията на Истанбул Васип Шахин, предадоха осведомителните агенции, цитирани от Дарик.

20 души са ранени, трима от които са в тежко състояние. Полицията е отцепила района.

Взривът е проехтял в района на булевард Истиклял, край площад Таксим, съобщи Анадолската агенция, цитирана от ТАСС. Според информациите атентаторът-камикадзе се е самовзривил до полицейско управление на главната търговска улица в европейската част на Истанбул.

Това е поредната експлозия в Турция след самоубийствения бомбен атентат в Анкара миналата седмица, в който бяха убити 37 души. При подобно нападение миналия месец в Анкара бяха убити 30 души.

С наближаване на Невруз, кюрдската Нова година на 21 март, растат опасенията от нови атентати в Турция. Страната е в максимална степен на тревога след последната атака на 13 март в Анкара, отнела живота на 35 души, и на 17 февруари, също в Анкара, когато загинаха 29 души.

Отговорността и за двата атентата бе поета от радикалната групировка "Ястреби за свободата на Кюрдистан", близка до Кюрдската работническа партия (ПКК).
Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар