Неприятности за тонрежисьора на филма "Ботев"

Мъж, чиято самоличност е все още неизвестна, е надупчил гумите на фиата на Денислав Димитров. Младият музикант е тонрежисьор на филма "Ботев" на Максим Генчев, който раздели българското общество на две - на фенове и противници на лентата.

"За Дени мога да кажа само хубави неща, много талантлив младеж! Познаваме се от Музикалната академия, с него работихме много успешно над музиката за филма", каза композиторът на "Ботев" Добромир Кисьов.

Денислав, или Дени, както го наричат приятелите му, не бил изобщо човек, който се замесва в конфликти.

"Той е кротко и възпитано момче, изключено е да има врагове", единодушни са негови съседи и колеги.

Вандалският акт се разиграва посред бял пред кооперация, в която живее бащата на младия музикант, в района на столичната Сточна гара. Този ден фиатът, който се водел на името на Денислав, бил паркиран пред кооперацията от неговата майка, научи "България Днес".

Млад мъж и жена, случайно минаващи покрай мястото на покушението, виждат мъж, който, без да се крие, дупчи гумите на колата. Свидетелите веднага викат полиция и вандалът е заловен на местопрестъплението. След снетите писмени показания на очевидците задържаният е откаран в районното управление на МВР.

Родителите на младия композитор и самият той били информирани по телефона за инцидента от органите на реда. В момента на дупченето на гумите и след това Денислав бил в квартирата си близо до столичните "Пет кьошета", в които живее с майка си и баба си.

80-годишната жена все още карала фиата, а майката на музиканта, която през последните години работи в Германия и Австрия, се придвижвала с друг автомобил. Самият Денислав нямал шофьорска книжка.

В сградата, пред която се разиграла вандалщината, тонрежисьорът на филма "Ботев" оборудвал студио, същевременно правел капитален ремонт и на апартамента на баща си.

"Ще се наложи да сменяме гумите на колата, това е много неприятно, защото освен разходите това можеше да забави заминаването ми за чужбина, където имам професионален ангажимент", коментира майката на Денислав Димитров. Той и близките му ще трябва да установят чрез проверка при вулканизатор колко са били износени гумите на колата, за да се определи сумата на обезщетението, което ще получат.


Автор: СПЪТНИК
Напиши коментар