ПРАКТИЧЕСКО ОБЯСНЕНИЕ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ТЕРМИНИ (СМЯХ)

По време на обир в Гуанджоу, Китай, банков крадец извиква на всички в банката: "Не мърдайте! Парите принадлежат на държавата, животът си е ваш."
 
Всички в банката, лягат тихо. Това се нарича "Концепция на промяната на мисленето" - смяна на конвенционалния начин на мислене.
 
Когато една дама ляга на масата предизвикателно, крадецът извиква към нея: "Моля, бъдете цивилизовани. Това е обир, а не изнасилване!"
 
Това се нарича "Да бъдеш професионалист". Фокус само върху това, което си обучен да правиш!
 
Когато банковите крадци се завръщат удома, по-младият (завършил икономическо училище) казва на по-възрастния крадец (който има завършен 6 клас): "Брато, нека да броим колко имаме."
 
Възрастният обирджията не се съгласил и казал: "Ти си много глупав. Има толкова много пари, че ще ни отнеме твърде много време да ги преброим. Довечера по новините ще ни кажат колко сме обрали от банката!"
 
Това се нарича "Опит." В днешно време опитът е по-важен от квалификациите на хартия!
 
След като крадците си заминават, управителят на банката казва на банковия супервайзър да се обади бързо в полицията. Но супервайзърът му отвръща: "Чакай, нека вземем $ 10 милиона от банката за себе си и да ги добавим към 70-те милиона долара, които преди това бяхме присвоили от банката!".
 
Това се нарича "Плувай с течението". Преобразуване на неблагоприятната ситуация в твоя полза!
 
Супервайзърът подчертава: "Щеше да е добре, ако имаше грабежи всеки месец."
 
Това се нарича "Убий скуката". Личното щастие е по-важно от работата ти.
 
На следващия ден в новините по телевизията съобщават, че 100 $ милиона са взети от банката. Крадците броят, броят и броят, но отчитат само $ 20 милиона. Обирджиите са много ядосани и започват да се оплакват: "Ние рискувахме живота си и взехме само $ 20 милиона. Управителят на банката взе $ 80 милиона за нула време, без да си мърда пръста!"
 
Управителят на банката се усмихва щастлив, защото чрез грабежа покрива загубите си на пазара на акции.
 
Това се нарича "Улавяне на възможността". Желание да поемаш рискове!
 
И така, кои са истинските крадци тук?Автор: Атанас Георгиев
Напиши коментар